top of page
Voetspoor_logo_wit.png

WIE BEN IK?


Mijn naam is Joyce, ik ben 44 jaar, getrouwd en werkende mama van 3. In 2018 kwam ik voor het eerst in aanraking met voetreflexologie en besloot al snel een opleiding te volgen. Ik volgde de basis- en vervolgopleiding (therapeutische toepassingen) aan de ondernemersschool /schoonheidsschool in Hasselt. Daarvoor al behaalde ik een diploma lifecoach en op dit moment volg ik een bijkomende cursus anatomie & fysionomie. Ik maak deel uit van een groep reflexologen die elkaar regelmatig ontmoeten om ervaringen uit te wisselen en bij te blijven leren.

 


HOE WERKT VOETREFLEXOLOGIE?
Voetreflexologie, ook reflexologie of reflexzonetherapie genoemd, is een eeuwenoude alternatieve geneeswijze die al gebruikt werd door de oude Egyptenaren maar ook in China veel gebruikt werd en wordt. Voetreflexologie gaat ervan uit dat alle organen van het lichaam een reflexpunt hebben
(‘gereflecteerd’ worden) op de voetzool, rond de enkel of bovenop de voet. Door een zachte drukpunt behandeling:
 Worden organen of lichaamsdelen geactiveerd
 Verhoog je de doorbloeding van dat orgaan
 Bevorder je de afvoer van afvalstoffen
 Zet je energiestromen in beweging

Ons lichaam is een wonder van delicate en complexe systemen die haarfijn op elkaar en op de kringloop van het leven inspelen. Het is zo mooi geregeld dat eten, drinken en zuurstof omgezet worden in energie, waardoor we kunnen bewegen, nadenken en blij kunnen zijn. De natuur zorgt
er bijvoorbeeld ook voor dat het vrouwenlichaam zich automatisch voorbereid op een bevalling, dat een gebroken bot weer vastgroeit en bloed stolt buiten het lichaam. Maar ons lichaam reageert ook op invloeden van buitenaf; het gebeurt dat we te weinig bewegen, te veel denken, ongezond eten of dat dingen niet volgens plan lopen. Verdriet, stress en angst kunnen we niet altijd uit de weg gaan en bovendien maakt onze leefomgeving het niet eenvoudig om ons wonderlijk functionerend lichaam te respecteren en voortdurend rekening te houden met
wat het beste is voor ons lijf.
Als je door welke reden dan ook uit balans raakt,
kan voetreflexologie

een oplossing bieden:

- Evenwicht in de interacties tussen lichaam, geest en emoties.
- Balans in je organen.
- Rust in je lijf en in je hoofd.
- Zo komt er energie vrij om er weer in te vliegen.

 


WAAROM VOETSPOOR
Mijn missie is het versterken van de zelfgenezende kracht van het lichaam op een natuurlijke manier, in een sfeer van rust en vertrouwen. De combinatie van drukpuntmassage met diepe ontspanning, inzichten en tips helpt je beter bewust te worden van de wisselwerking tussen
lichaam, geest en emoties. Door dit inzicht kun je hier invloed op uitoefenen en de natuurlijke werking van je lichaam een handje helpen. Je kunt bij mij terecht als je op zoek bent naar een oplossing voor of verlichting van een specifieke kwaal. Om maar een paar dingen te noemen; terugkerende verkoudheid, maag- of darmklachten, pijn, migraine, spanning, hormonale ontregeling, stress, slechte vertering. Ook als je op zoek bent naar een manier om de gevolgen van stress, spanningen, verzuring of negatieve emoties te verlichten ben je op het juiste adres. Heb je het gevoel dat je maar wat aanmoddert, dat het leven je overkomt? Bouw een rustpunt in en ontdek voetreflexologie. Je zult verstelt staan van wat het met je doet.

Heb je geen klachten? Heerlijk! Maar zelfs dan kan reflexologie een cadeau zijn: de tijd even stilzetten, je helemaal éen voelen met je eigen natuur en nieuwe energie opdoen. Bij twijfel, gewoon proberen: je zult zien dat je ontspannen en met verse energie naar buiten wandelt. Je hangt niet vast aan een behandelplan als je dat niet wil, hoewel het bij klachten aan te raden is om een aantal behandelingen te doen om een langduriger effect te verkrijgen. Kort gezegd wil ik met Voetspoor een bijdrage leveren aan een gezondere leefstijl door preventief en ondersteunend te werk te gaan en zoveel als mogelijk een natuurlijke balans na te streven.

AFSPRAAK MAKEN
Om een afspraak te maken bel je 016 222 555 of stuur je een mail naar info@pauwelsortho.be

 


PRAKTISCH
Je eerste afspraak begint met een korte kennismaking zodat ik een idee heb wie er voor me zit en waarom. Hier komen onderwerpen als klachten, medische voorgeschiedenis, leefstijl, keuzes en gebeurtenissen aan bod. Deze afspraak duurt ongeveer 75 minuten. Vervolgafspraken duren 60 minuten. Het tarief is hetzelfde; het intakegesprek is gratis. Je komt best met frisgewassen voeten en gezien je voeten en onderbenen tijdens de behandeling ontbloot zijn tot boven de knie is een losse (jogging)broek of rok erg praktisch. Ik heb warme dekentjes genoeg zodat je het in ieder geval niet koud krijgt. Verder hoef je niets te voorzien. Just sit back and relax.

 


TARIEF
Een behandeling van 60 min. kost €50. Het intakegesprek is gratis.

 


VRAGEN
Hieronder vind je alvast een aantal veel gestelde vragen. Mocht jouw vraag er niet bij staan, bel, mail of whatsapp me gerust.


Wat is een voetreflexoloog?
Een voetreflexoloog prikkelt en stimuleert de reflectiepunten van organen, lichaamsdelen en klieren op en onder de voet, waardoor blokkades opgeheven worden, afvalstoffen vrijkomen en de doorbloeding beter wordt.


Wat doet een voetreflexoloog?
Een voetreflexoloog oefent met duim en vingers gedoseerde druk uit op reflexzones in de voeten


Betaalt mijn zorgkas voetreflexologie terug?
In België is dat helaas nog niet het geval (in sommige andere landen wel al; Nederland bijvoorbeeld)


Is voetreflexologie iets voor mij?

Voetreflexologie is voor iedereen. Lichamelijke of emotionele klachten of niet, iedereen heeft baat bij een behandeling.


Is een voetreflexoloog een dokter?
Nee, niet per se. Een reflexoloog werkt zowel preventief als ondersteunend en stelt geen diagnose.


Doet voetreflexologie pijn?
Dat is zeker niet de bedoeling. Er zijn gevoelige zones en misschien pijnlijke punten maar daar wordt rekening mee gehouden zodra je dat aangeeft. Algemeen gesteld is het eerder ontspannend dan pijnlijk.


Moet ik me uitkleden voor een behandeling voetreflexologie?
Liefst niet. Enkel je voeten en onderbenen worden ontbloot tot boven de knie.


Hoeveel kost voetreflexologie?
Eén behandeling van 60 min. kost €50. Het intakegesprek is gratis.


Zijn er pathologiën die een reflexoloog niet behandelt?
Dat hangt af van het niveau van opleiding en ervaring van de reflexoloog in kwestie. Ik behandel niet in de volgende gevallen: zwangerschap, zwelling en kneuzing aan de voet, kanker, ontstekingen in het vaat en lymfesysteem (zoals flebitis, spataderen, ..)


Wat voel ik tijdens een reflexologiebehandeling?
De behandeling is eerder zacht maar je kunt spanning of pijn ervaren. Het kan zijn dat je gaat zweten, hoofdpijn krijgt of overvallen wordt door emoties. Maar ook diepe ontspanning en een aanganaam gevoel zijn mogelijke ‘bijwerkingen’.


Wat voel ik na een reflexologiebehandeling?
Ook hier zijn er verschillende mogelijkheden: een diep ontspannen gevoel, moeheid of hoofdpijn, goed of juist onrustiger slapen, ... je lichaam werd geprikkeld en daar reageert iedereen verschillend op.


Ik kan ab-so-luut-niet tegen kietel. Wat nu?
Maak je geen zorgen. Kietel is gelukkig niet schadelijk en bovendien heb ik zo mijn truukjes om het te vermijden.


Is éen behandeling genoeg?
Met éen behandeling kun je in sommige gevallen resultaat boeken maar dat is niet erg duurzaam. Je lichaam heeft tijd nodig om nieuwe reflexen te kweken en zich aan te passen. Het aantal behandelingen varieert op basis van je situatie en hoe de behandeling aanslaat. Soms heb je na enkele behandelingen al een goed resultaat, maar dat kan ook langer duren.


Knipt een voetreflexoloog mijn nagels?
Daar kan ik kort over zijn: nee.


Wat als ik niet naar mijn afspraak kan komen?
Als je niet kunt komen, bel dan ruim van tevoren en ten laatste 24 uur op voorhand op zodat we je afspraak kunnen verplaatsen.

RalitzaPhotography-0230-2.jpg
bottom of page