top of page

De herfst staat vaak synoniem voor de terugkeer van artrose.


Pauwels Orthopedie

In het algemeen is het vaker bij vrouwen, vanaf veertig jaren, dat de eerste gewrichtspijnen optreden. Ziekten zoals artritis, artrose en reuma zijn elk jaar een van de belangrijkste oorzaken van medisch overleg.

Artrose is een afbraak van het kraakbeen van de gewrichten in de vingers, knieën, heupen. Vaak betreft het slechts één kant van het lichaam. De meest voorkomende symptomen zijn gewrichtsstijfheid, botmisvorming en ernstige pijn.

In de zomer, de zon en de hitte kalmeren deze pijnen en is artrose minder voelbaar. Maar het verdwijnt niet.

Wat te doen, wanneer de herfst komt, om dit ontwaken van osteoartritis het beste te verhelpen? Hier zijn enkele tips (die natuurlijk niet medische opvolging vervangen).

Wanneer de pijn chronisch wordt, kunnen de gewrichten barsten of zwellen. Vooral in de herfst, met de terugkeer van een vochtiger weer. In dit geval zorgen de alternatieve geneesmiddelen voor een verzachting zonder gebruik van ontstekingsremmende geneesmiddelen.

Voedingstekorten verhogen gewrichtspijn. Door sporenelementen en mineralen aan te bieden, kun je kraakbeenslijtage bestrijden.

Zorg ervoor dat je lichaam voldoende aanbreng krijgt van:

• Selenium, een antioxidant die ook de veroudering van de weefsels van het gewricht voorkomt. Het komt van nature voor in amandelen, gedroogde abrikozen, hazelnoten, zonnebloemolie en eieren.

• Mangaan, wat bijdraagt ​​aan de synthese van het ondersteunende weefsel dat de organen die het dekt beschermt. Het is een mineraal dat voorkomt in veel voedingsmiddelen, waaronder noten, peulvruchten, zaden, thee, volle granen en groene bladgroenten.

• Planten zoals rozemarijn die strijd voeren tegen vrije radicalen, verantwoordelijk voor articulaire ankylose. Drink een infusie van rozemarijn na elke maaltijd.

• Brandnetel verlicht ook van nature pijn. Vraag uw apotheker om een ​​zalf voor te bereiden voor toepassing in een lichte lokale massage.

• Arnica, doordrenkt met kompressen of als massageolie is zeer effectief tegen pijn en geeft bijna onmiddellijk een gevoel van welzijn.

Comentários


Posts à l'affiche
Posts Récents
Archives
Rechercher par Tags
Retrouvez-nous
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page